Roditelji u online obrazovanju

Slušala sam sinoć na televiziji jednog psihijatra koji je rekao da se nikako ne smijemo naviknuti na “novo normalno” niti na stres bilo kakav. Jasno mi je zašto, no činjenica je da moramo naučiti živjeti s takvim stanjem, prilagoditi se kako bismo preživjeli dok se opet ne vratimo na “staro normalno”.

Konkretno mislim na roditelje školaraca i na online nastavu koja nas je dobrano izmorila u vrijeme prvog vala virusa; izmorila, namučila, naučila, posvađala, pomirila…. Preživjeli jesmo, ali jedva. S kime god razgovaram, a roditelji su školaraca osnovnoškolaca, NITKO ne želi vratiti se na taj i takav način. No ipak, iz ove perspektive čini se neizbježan. Kako si pomoći, olakšati? Kako ja – savjetnica za učenje – mogu pomoći roditeljima?

Mogu puno! Iskustvom, konkretnim primjerima, stručnim savjetima, pažljivim slušanjem i zato, od sada, savjet možete kod nas potražiti i vi, dragi roditelji. Sigurna sam da imate pitanja, ali ih se ne usudite ili ne želite postaviti u grupi. Ili Vas muči konkretan problem oko učenja vašega školarca koji biste htjeli raščlaniti i razriješiti. Savjetovanja će se održavati  preko Skypea ili Zooma i u vrijeme koje vama odgovara.

Svi su detalji na plakatu. Veselim se druženju pa makar i online! 🙂

Krunoslava Paripović, prof.