Teglica znanja – ljetna zabava s poukom :)

Završila je neobična nastavna godina. I što sad? Je li ostalo išta u glavama? Vjerojatno ne puno jer koliko god se roditelji trudili ipak nedostaje ona profesorova živa riječ koja djeci pojašnjava, približava i pojednostavljuje svako gradivo.

Na svojim predavanjima o učenju i planiranju učenja, uvijek savjetujem da se učenici trebaju odmoriti preko praznika, no isto tako ne bi trebalo pustiti da se sve vezano za nastavu zaboravi. Dva tjedna prije početka sljedeće nastavne godine dobro je ponoviti prošlogodišnje gradivo. No ove godine, situacija je malo drugačija i zato evo jedne ideje kako kroz igru ponavljati gradivo cijelo ljeto.

Moja ideja za ponavljanje gradiva iliti “da nam mozak ne ode skroz na pašu” je Teglica znanja.
U njoj je 120 pitanja iz raznih predmeta (drugo polugodište). Ideja je da svaki dan klinci izvuku i odgovore barem na jedno pitanje. S obzirom da ih je dvoje, odmah je to i malo natjecanje s nagradom na kraju ljeta, naravno. 😝
Još ako budu pisali svaki predmet na poseban papir, na kraju će ljeta imati lijepu zbirku odgovora i odličan uvod u novu školsku godinu.

Ne zahtijeva puno truda za izradu, samo malo dobre volje i mrvicu vremena. 🙂

Neka igre počnu…

KP